Puterea de vindecare a câmpului magnetic nu este un lucru nou, existând multe locuri pe Pământ cărora le sunt atribuite efecte terapeutice datorită câmpului magnetic din acea zona. Pământul are un câmp magnetic dar din cauza betoanelor, a izolațiilor, a aparatelor electronice, omul nu mai poate beneficia de acest câmp magnetic benefic. De aceea este nevoie de un dispozitiv care poate genera un câmp magnetic benefic ce poate fi controlat.

Ca multe alte invenții științifice și tehnice utile și terapia magneto-pulsatilă este o invenție a celor de la NASA. Atunci când astronauții au ieșit din sfera câmpului magnetic natural al Pământului, au avut nevoie să simuleze un camp magnetic asemănător Pământului pentru că s-au observat diferite simptome „ciudate” care au apărut în starea de sănătate a astronauților.

La început, nu au știut precis ce anume provoacă aceste stări de rău ale astronauților dar, repede, și-au dat seama că în cabina astronauților deși au încercat să redea toate condițiile de viață au uitat un lucru foarte important și anume influența câmpului magnetic al Pământului. Descoperire a dus la apariția unei invenții, un aparat care să fie capabil să genereze un câmp magnetic pulsatil asemănător celui de pe Pământ. Acest aparat a devenit o terapie care a ajuns repede și în rândul oamenilor. Acest lucru era necesar pentru că omul s-a „îndepărtat” atât de mult de câmpul magnetic benefic al Pământului și nu mai simte efectele acestuia.

Terapia cu ajutorul unui câmp electromagnetic a devenit cunoscută în a doua jumătate a secolului trecut. În zilele noastre această terapie este cunoscută în multe țări, ea fiind recunoscută și folosită inclusiv de către medici, în diferite tratamente și terapii.

Paralel cu aceasta au apărut și dispozitivele care pot fi folosite și acasă. Efectele fiziologice benefice ale magnetoterapiei pulsatile au fost explicate și demonstrate în mai multe publicații științifice și utilizate în multe clinici din lume. Cu ajutorul dispozitivului pentru terapia magneto-pulsatilă putem obține rezultate și în cazul bolilor care erau greu de vindecat în trecut prin metode complementare.

Câmpul magnetic pulsatil are un efect biostimulator. Îmbunătățește circulația limfatică, accelerează metabolismul celulelor și al țesuturilor, accelerând astfel procesele de refacere și de regenerare ale acestora. În foarte multe cazuri, câmpul magnetic pulsatil este utilizat și în medicină.

În primul rând este utilizat în probleme ce afectează sistemul locomotor, ca de exemplu în facilitarea vindecării oaselor fracturate, în întărirea țesutului conjunctiv, în accidentări datorate practicării unui sport (sportivi de performanță), și în problemele de sănătate ce pot apărea după un efort accentuat.

Există multe studii despre efectele analgezice, de îmbunătățire a circulației și de vindecare a plăgilor cu ajutorul terapiile magneto-pulsatile. Tratamentul trebuie făcut în mod regulat, de 2-3 ori pe zi. Utilizarea aparatului este sigură, nu are efecte secundare și este nedureroasă. Manipularea centrului de comandă al aparatului este foarte simplă, nu necesită cunoștințe speciale, iar dispozitivul pentru terapia magneto-pulsatilă putând fi folosită și acasă, nu doar în clinici.

Utilizarea lui în mod regulat ajută la prevenirea bolilor sau în vindecarea diferitelor boli cronice. Poate avea un rol important pentru persoanele sănătoase în profilaxia bolilor, respectiv în terapia de reabilitare a diferitelor stări patologice.

Domenii de utilizare:

 • Profilaxie, creșterea performanței, regenerare, activarea sistemului imunitar,
 • îmbunătățirea microcirculației, îmbunătățirea stării generale, relaxare,
 • ajută la un somn sănătos, reduce stresul, crește capacitatea de concentrare,
 • îmbunătățește oxigenarea țesuturilor, în tratamentul inflamațiilor sistemului locomotor,
 • în procese degenerative, tratamentul osteoporozei, terapie adjuvantă în boli reumatice,
 • susține autovindecării, stimulează metabolismul, crește nivelul de oxigen din sânge,
 • stimulează vindecarea plăgilor, ameliorează durerea,
 • stimulează și coordonează metabolismul, întărește țesutul conjunctiv,
 • stimulează vindecarea în cazul fracturilor osoase, care se vindecă mai greu și ajută în probleme apărute după un efort susținut sau la sportivi.

Contraindicații

Cu toate că terapia cu câmp magnetic nu are efecte secundare, trebuie totuși să ținem seama de câteva recomandări. Nu recomandăm folosirea terapiei magneto-pulsatile în caz de:

 • Sarcină
 • Epilepsie
 • Stări hemoragice
 • Pacemaker sau alte implanturi electronice (ex. Pompa de insulină)
 • Boli canceroase
 • Stări febrile, infecții

Medicina de astăzi este deschisă acestor metode complementare de terapie, eficacitatea acestora fiind demonstrată în mai multe rânduri. Cum va fi terapia medicală a viitorului? Aceasta nu mai este o întrebare, devine o realitate a zilelor noastre.

Terapia magneto-pulsatilă:

Utilizarea terapiei este sigură, nu are efecte secundare și este nedureroasă. Tratamentele trebuie efectuate în mod regulat de 2-3 ori pe zi. Manipularea centrului de comandă al dispozitivului este foarte simplă, nu necesită cunoștințe speciale. Deasemenea această terapie magneto-pulsatilă poate fi folosită și acasă, dar și în clinici.

În vederea eficacității tratamentului trebuie să aveți în vedere următoarele recomandări:

 • înainte și după ședința de terapie să consumați câte 2 l de apă curată,
 • nu fumați în cursul tratamentului, înainte și după, timp de o ora,
 • să nu urmați diete radicale,
 • să utilizați aparatul de 2-3 ori pe zi.

Surse: Kevin Edelman – Sa mori sanatos