Unul dintre cele mai populare tipuri de masaj din ultimii ani este masajul limfatic. Scopul masajului limfatic este de a sprijini corpul prin stimularea și menținerea ganglionilor limfatici într-o asemenea măsură încât este capabil să facă față în mod independent circulației limfatice, detoxifierii corpului și funcționării corecte a sistemului imunitar. Masajul limfatic nu numai că are un efect pozitiv asupra corpului nostru, dar este și foarte plăcut pentru utilizator.
Tehnologia masajului limfatic poate fi eficientă în eliminarea celulitei, curatarea si elasticizarea vaselor de sange. De asemenea, a ajutat mulți oameni să slăbească și să se detoxifice. Ajută foarte mult persoanele care au probleme cu endemele la nivelul membrelor inferioare si celor care au o activitate profesionala care necesita lucrul in picioare foarte multe ore.Masajul limfatic stimulează circulația limfatică și ameliorează simptomele chiar și după un tratament de 30 de minute.
Când este utilizată? Apa acumulată în zonele edematoase poate pătrunde în sistemul limfatic, poate fi eliminata prin sistemul excretor urinar. Acest lucru poate ameliora durerile si tensiunea acumulata in zona membrelor inferioare. Edemul țesutului adipos subcutanat, adică binecunoscuta celulită, poate fi, de asemenea, tratata foarte eficient cu masaj limfatic tocmai pentru că substanțele toxice acumulate în celule și apa pe baza acestora pot fi reabsorbite în cele din urmă. Tratamentul are un efect deosebit de plăcut, relaxant și răcoritor, care se simte imediat.
Pe termen lung, masajul limfatic îi poate ajuta pe cei care se luptă cu varicele, pot întări venele, pot antrena pereții vaselor de sânge, le pot crește flexibilitatea, pot preveni dezvoltarea trombozei, pot reduce calcifierea în pereții vaselor și pot începe procesele de detoxifiere. Poate fi, de asemenea, excelent pentru uz estetic.
Tratamentul poate ajuta și la următoarele afecțiuni: celulită, piele lăsată, edem gras, reabilitare după liposucție, recuperare, regenerare, gută, artrită.
Surse: internet