Știm cu toții că fără apă nu există viață, dar suntem mai puțini cei care știm că, din păcate, în zilele noastre ne putem întâlni cu apa la baza producerii multor boli. Tatăl microbiologiei, Lauis Pastour, a spus că “90% din bolile noastre le bem”.

Așa cum planeta noastră este acoperită în mare parte cu apă și organismul nostru conține peste 70% tot apă. Dar să vedem unde se găsește apa în organismul nostru:

 • Creier 75%
 • Sânge 83%
 • Mușchi 75%
 • Oase 22%

Funcțiile principale ale apei sunt: de regleare a temperaturii corporale, ajută la detoxifiere, îmbracă articulațiile, ajută în transportul oxigenului și a nutrienților către celule, umidifică oxigenul, ajută la transformarea substanțelor nutritive în energie, îmbracă și protejează organele vitale, deasemenea ajută la absorbția substanțelor nutritive.

Observăm în câte procese are rol apa și totuși nu o prețuim așa cum ar trebui. În zilele noastre poluarea apei a devenit o problemă mondială. Poluarea oceanelor și a mărilor este foarte mare, dar și apa care curge pe robinet este extrem de poluată.

Până acum au fost evidențiate peste 800 de substanțe poluante în apa de robinet. Care sunt aceste substanțe:

 • Poluanți microbiologici: viruși, bacterii, paraziți
 • Poluanți anorganici: plumb, mercur, arsen, cadmiu
 • Poluanți organici: nitrați, nitriți, etilenă, benzol
 • Poluanți radioactivi: uraniu, radiu, stronțiu
 • Pesticide, substanțe dezinfectante, detergenți

De ce se găsesc acești agenți poluanți în apa de la robinet? O cauză este aceea că, conductele de apă sunt foarte vechi. În Europa și în America de Nord rețelele de conducte de apă au peste 60-100 de ani, iar în unele locuri sunt și mai vechi. În situația ideală, conductele de apă ar trebui să fie înlocuite la fiecare 30 de ani. Un alt lucru este acela că uzinele de apă nu au o tehnologie corespunzătoare cu care să poată filtra perfect apa. Închipuiți-vă că în foarte multe locuri oamenii beau doar apa pe care o au de la robinet.

Dar ceea ce este considerată ca fiind o problema mare, este faptul că apa conține clor, care se folosește la dezinfectarea acesteia. Întradevăr, clorul este bun la dezinfectarea hainelor sau a altor obiecte, dar nu pentru stomacul sau intestinul uman.

Din păcate, stimați cititori, nici nu vă dați seama de câte boli este răspunzător clorul, odată ce a ajuns în organismul dumneavoastră. Vă amintesc doar câteva din probleme pe care le poate crea:

 • Știați că cei care consumă apă ce are în compoziţie clor, sau sunt expuși la clor, șansele lor de a se îmbolnăvi de cancer cresc cu 93%? Clorul reprezintă un risc major de sănătate, atât asupra copiilor cât și adulților, de aceea ar trebui luat mai în serios!
 • Conform unui studiu belgian, din 2013, când clorul intră în reacție cu substanțele organice din apă (cum ar fi urina, transpirația), se formează tricloramizi. Aceștia sunt responsabili pentru procese grave biologice, cum ar fi deteriorarea celulelor care înconjoară plămânul.
 • Un alt studiu relatează că în baza unui experiment, la șobolanii care au venit în contact cu clorul, aceștia au dezvoltat tumori la nivelul rinichilor și intestinului. Clorul este foarte iritant, provoacă prurit la nivelul pielii și senzație de arsură. Dacă suntem expuși la mult clor acesta poate irita ochii și gâtul.

“Pe baza acestui studiu, suntem destul de convinși că există legătură între apa care conține clor și bolile canceroase.” – Medical College of Wisconsin, senior Research Teame.

 • Dezinfectarea apelor cu clor a început la sfârșitul anilor 1800, până în 1904 această metodă a devenit un standard în tratarea apei potabile, iar în cele mai multe locuri se mai practică și astăzi. Nu folosim clor ca dezinfectant pentru ca ar fi cel mai eficient, ci pentru că este cel mai ieftin.
 • După U.S. council Of Environmental Quality: “Riscul apariției cancerului la cei care consumă apă cu clor este cu 93% mai mare, decât la cei care beau apă fără clor.”
 • Dr. Joseph Price a scris la sfârșitul anilor 60 o carte, foarte controversată, cu titlul “Artere coronariene/Colesterol/Clor”. El a tras concluzia că nu mai încape nici o îndoială, și este o realitate cruda, faptul că ateroscleroza și complicațiile sale, cum ar fi atacul de cord și blocajul arterelor, au ca principala cauză clorul.
 • Cobaii din grupa celor care au consumat apă cu clor, în perioada iernii, au prezentat semne ale insuficienței circulatorii, precum tremor, pene căzute, activitate diminuată. Grupa care a consumat apă fără clor a crescut mult mai repede, și aveau starea de sănătate în stare excelentă. Studiul a fost apreciat de către industria avicolă, și în prezent se folosește ca sistem de referință și în zilele noastre. Drept urmare fiecare fermă mai mare de păsări alimentează animalele cu apă fără clor.
 • Dr. Robert Carlson, unul dintre cercetătorii respectați ai Universității din Minnesota, care a fost sprijinit în munca sa de Federal Environmental Protection Agency, a tras următoarele concluzii:
 • Problema clorului este asemănătoare cu problema poluării aerului” – apoi adaugă – „clorul este unul dintre cei mai mari ucigași și distrugători ai erei noastre!”
 • Un studiu recent, a arătat că, clorul acumulat în țesutul mamar și cancerul de sân, care afectează fiecare a 8-a femeie din America de Nord, sunt în stânsă legătură. Studiul a fost efectuat prima dată la Hartford din Connecticut și arată că:
 • „În țesutul mamar al femeilor cu cancer de sân au fost găsite cu 50-60% mai mulți derivați de clor, decât la cele fără cancer mamar.”

Cred că am relatat destul de multe lucruri despre efectele ucigașe ale clorului, substanța cu care ne otrăvim zilnic organismul.

Aici, doar enumăr câteva boli care pot să apară, dacă nu bem o apă de o calitate corespunzătoare:

 • Febră tifoidă
 • Diaree hemoragică
 • Holeră
 • Obezitate
 • Probleme ce ţin de stomac și de intestin
 • Constipație
 • Probleme renale
 • Probleme ale ficatului
 • Ateroscleroză
 • Hipertensiune arterială
 • Cancer

Care este situația cu apa îmbuteliată?

În zilele noastre, apa îmbuteliată este destul de răspândită, dacă acum 20-30 de ani nu prea exista apă îmbuteliată pe piață, acum sunt multe gospodării unde nu se mai bea deloc apă de la robinet, doar apă îmbuteliată.

Care este cauza? Una dintre cauze este că în spatele acestor ape îmbuteliate se află o reclamă cu un impact foarte puternic. La televizor vedem foarte multe reclame cu apă îmbuteliată, chiar o parte a medicilor recomandă consumul apei îmbuteliate. Din păcate, nu acesta este adevărul. Apa îmbuteliată nu ar fi mai sănătoasă. Recunosc că, pe piață, există ape îmbuteliate de calitate superioară, cu efecte benefice asupra organismului dar, majoritatea, nu sunt așa… Majoritatea apelor îmbuteliate nu sunt mai bune decât apa de la robinet, doar eventual sunt mai bune la gust. Nu vreau să vorbesc de rău despre apele îmbuteliate, dar acesta este realitatea.

Mulți dintre noi cred că apele îmbuteliate provin din izvoare naturale și că sunt sănătoase, dar lucrul acesta nu este adevărat, peste 95% din apele îmbuteliate, care există pe piață, nu au nici o legătură cu apa de la un izvor, nici dacă numele acestuia este cunoscut, sau al unui munte sau a unei așezari. Doar pentru că ei iau apa de la robinet, o îmbogățesc cu ceva substanțe minerale, o fac mai carbogazoasă, o pun într-un flacon care arată bine și apoi îi fac reclamă la cele mai populare canale de televiziune, nu înseamnă că apa aceea este mai sănătoasă, iar noi ar trebui să ne cheltuim banii pe ea.

În zilele noastre, din păcate, exact acest lucru se întâmplă, mulți consumatorii sunt înșelați de companiile care fabrică și distribuie apă îmbuteliată. Bineînțeles, consumatorul este o victimă pentru că el știe că apa de la robinet nu este curată, băuturile răcoritoare sunt nesănătoase, de aceea cred că apa îmbuteliată ar fi unica soluție. Doresc să vă reamintesc că există și ape îmbuteliate de o înaltă calitate, dar acestea sunt foarte puţine și costă destul de mult.

Acest lucru îl știu pentru că am un prieten care deţine în prezent o firmă de îmbuteliere a apei. Totodată puteți să vă interesați și dumneavoastră câte amenzi primesc aceste firme de la Ministerul Sănătății din România, pentru că apa nu este de o calitate corespunzătoare și nu pentru că apa nu a fost de calitate superioară, ci pentru că nu a îndeplinit nici măcar criteriile de bază pentru producerea și comercializarea acestor ape, acesta fiind motivul real pentru care aceștia au fost amendați! Anual, doar producătorii de apă îmbuteliată din România, primesc amenzi de mai multe sute de mii de lei, doar în februarie 2016 au comunicat, la știri, că apele îmbuteliate de la o firmă spaniolă au fost retrase de pe piață, iar firma a fost amendată pentru că au descoperit materii fecale în apa îmbuteliată de ei!!!

Mai este o mare problemă cu apa îmbuteliată și anume flaconul de plastic. Care este problema cu flaconul din plastic? Flaconul de plastic conține foarte multe substanțe nocive, ca de ex. Plumb, și care dacă ajung în organismul nostru pot să producă chiar boli canceroase. Flaconul de plastic elimină în apă diferite substanţe nocive, iar prin dizolvare, noi bem inclusiv aceste substanțe.

Cu cât apa stă mai mult într-un flacon, și cu cât flaconul stă mai mult la soare, cu atât mai multe substanţe nocive din acel flacon se vor dizolva în apă și astfel acestea vor ajunge în organismul nostru. De aceea o băutură cu alcool, care este de calitate, nu se va ține într-un flacon de plastic ci în sticlă, deoarece, dacă stă mult în flaconul de plastic din acesta se vor dizolva substanțe care vor schimba gustul și calitatea băuturii.

Apele îmbuteliate cauzează încă o problemă, și anume poluarea mediului. Din păcate, reciclarea nu merge așa cum ar trebui, iar în momentul actual, majoritatea flacoanelor de plastic ajung în oceane, mări și râuri. Doar în Oceanul Pacific, există atâtea flacoane încât suprafața lor ar fi de 3 ori mai mare decât suprafața României.

De asemenea, apa îmbuteliată este și scumpă. Să facem un simplu calcul: o familie cu patru membrii consumă zilnic 4 flacoane de apă. Prețul celor 4 flacoane de apă este de 6 lei, adică, familia respectivă cheltuie pe apă 180 de lei pe lună (6 x 30 = 180 pe lună). Este destul de mult! Aceeași familie, dacă ar consuma apă de la robinet, ar fi de multe mai multe ori mai ieftin. În București, prețul metrului cub de apă este de 4,5 lei, adică un litru de apă costă 0,0045 lei. Dacă un membru al unei familii de 4 persoane bea zilnic 2 litri de apă, avem un cost lunar pe apa consumată de 1,08 lei.

În concluzie, dacă bem apă îmbuteliată ne costă 180 de lei pe lună, iar apa de la robinet ne costă 1 leu și 8 bani. Astfel concluzionăm că apa îmbuteliată costă de 166 de ori mai mult decât apa de la robinet. Cheltuim de 166 de ori mai mulți bani pe apa despre care credem că ar fi mai sănătoasă.

Care este soluție? Ce să bem? Chiar așa, ce să bem?

M-am întâlnit cu mai mulți oameni care au spus că ei fierb apa înainte să o bea și astfel aceasta se va purifica. Din păcate purificarea nu este totală pentru că, prin fierbere, dispar din apa majoritatea virusurilor și a bacteriilor, dar aceasta este o problemă mai mică în comparație cu substanțele anorganice, ca de exemplu plumbul, arsenul, pesticidele, nitrații care rămân tot acolo, în apă, și după fierbere.

Alții spun că ei nu beau apă, ei beau doar ceai. E foarte bine, mai ales dacă ceaiul este din plante medicinale, dar și acel ceai este făcut tot cu apă de la robinet care este tot la fel de poluată. Faptul că ceaiul medicinal are efecte benefice asupra sănătății lui, asta nu rezolvă și problema apei poluate.

Mai mulți oameni cumpără dispozitive de filtrare a apei doar că aceste aparate filtrează o mică parte din poluanți (există dispozitive cu care putem măsura nivelul de poluare a apei, oricare ar fi sursa acesteia).

Nici până în ziua de astăzi, nu am găsit decât foarte puține dispozitive care ar fi corespunzătoare pentru purificarea perfectă a apei (când spun perfectă, nu mă refer la apa distilată). Un astfel de dispozitiv, care deja este și în România, este sistemul de purificare a apei Standard Water.

 Acesta nu este doar un simplu filtru, care filtrează apa, ci înlătură toate tipurile de substanțe poluante din apă. Totodată, nu doar purifică apa dar o și alcalinizează, o îmbunătățește cu minerale, iar despre acest lucru vă voi vorbi mai târziu.

Alternative Water

Este dispozitivul cel mai adecvat pentru purificarea apei. Vorbim despre un sistem pe care un specialist îl va monta în bucătăria Dumneavoastră și astfel veți avea posibilitatea de a bea, dar și de a găti cu apă curată (purificată) și cel mai important de a consuma aceasta apă proaspătă tot timpul.

În dispozitiv se află un filtru special, care în prima fază elimină toate impuritățile din apă. Sistemul de filtru este asemănător cu cel folosit de astronauți în timpul misiunilor spațiale, când trebuie să obțină apă curată din orice sursă, inclusiv propria urina, sau precum marinarii care se află pe submarine și trebuie să obțină apă curată din apa sărată a mării sau a oceanului.

Dacă bem apă curată, putem scăpa de multe boli și putem preveni multe altele. De exemplu, apa: ajută la scăderea hipertensiunii arteriale, utilă în diabetul zaharat, filtrează clorul din apă (deci nu vom mai avea de a face cu reacțiile adverse ucigătoare ale acestuia), ajută la detoxifierea intestinului gros, redă tonusul pielii, și totodată apa va fi mai puțin dură.

Apa filtrată este bună nu doar la tratamentul sau prevenirea bolilor, dar este utilă și în curele de slăbire:

 • Cercetătorii au efectuat un studiu în care au împărțit participanții în două grupe: o grupă a trebuit să urmeze o dieta hipolipidică și hipocalorică, grupa cealaltă a trebuit să bea apă înainte de fiecare mic dejun, prânz și cină.
 • După 12 săptămâni, cei care au băut apă, au slăbit în medie 7 kg, în timp ce ceilalți, cu dietă hipocalorică, au slăbit aproximativ 5 kg.

Purificatorul de apă Alternative Water, nu numai că purifică apa dar o face și alcalină. În zilele noastre, aproape toate alimentele și băuturile au efecte de acidificare. Nu prea reușim să avem o dietă care doar să alcalinizeze organismul. Aciditatea joacă un rol important în apariția și dezvoltarea mai multor tipuri de boli, mai ales în diabetul zaharat și în cancer. De aceea este foarte important să ne alcalinizăm organismul.

Dacă beți apă purificată, cu ajutorul purificatorului Alternative Water, nu trebuie să urmați o dietă anume pentru că apa ajută la alcalinizarea eficientă a organismului dumneavoastră. Vă rog să luați în serios alcalinizarea fiindcă există deja clinici unde, anumitor pacienți, le sunt asigurate tratamente speciale care, în esență, presupun alcalinizarea corespunzătoare a organismului.

Vă recomand să vizionați, pe Youtube, filmul realizat de Dr. Leonard Coldwell. În acest film se vorbește despre multe lucruri interesante, iar unul dintre ele fiind legat de alcalinizarea organismului. Aș dori să vă descriu aici, pe scurt, esența acestui filmuleț:

Pe baza experienței dr.-ului Leonard Coldwel, orice boală canceroasă se poate vindeca în 2 până la 6 luni de zile, iar pentru asta trebuie doar să scăpăm de ACIDITATE și de TOXEMIE. Astfel organismul va avea un pH alcalin și va fi mai bogat în oxigen. Din acest moment cancerul începe să se vindece, bineînțeles poate dura câteva săptămâni sau luni, dar se va vindeca.

În 1965, Ministerul Sănătății din Japonia a autorizat folosirea apei alcaline în spitale în scopuri terapeutice, iar nu peste mult timp, această apă a ajuns și în gospodării. Astăzi, în fiecare a treia gospodărie din Japonia există această tehnologie. Poate nu este cunoscut, dar japonezii se așteaptă la o vârstă medie cu 10 ani mai mare decât noi, cei din Europa.

Apa ionizată, antioxidantă, în Japonia este considerat un medicament. De asemenea, atât în Japonia, cât și în Coreea de Sud, întâlnim această apă în mai toate instituțiile de sănătate.

Dacă beți apa purificată și alcalinizată de Alternative Water vă veți ajuta organismul în următoarele situații:

 • Acnee, boli ale pielii, prurit,
 • Vindecarea ulcerelor și a escarelor,
 • Dezinfecția rănilor deschise doar ca simplu pansament
 • Infecții bacteriene, îngrijirea pielii capului, mătreață,
 • Probleme digestive (de exemplu putem purifica colonul),
 • Efect de prevenire a cancerului, anti-aging,
 •  Întărirea sistemului imunitar,
 •  Dureri articulare reumatice,
 •  Dureri legate de inflamația colonului și dureri asociate constipației,
 •  Diminuarea sau chiar eliminarea reacțiilor alergice,
 •  Eliminarea stresului,
 •  Hipertensiune arterială,
 •  Supraponderabilitate

Ce fel de dureri se pot ameliora (sau preveni) prin consumul regulat, zilnic, al apei purificate?

 • Dureri la nivelul sistemului digestiv
 • Dureri articulare reumatice
 • Dureri cardiace care apar în timpul mersului sau seara în timpul odihnei
 • Dureri lombare
 • Dureri cervicale
 • Șchiopătare temporară (dureri ce apar în timpul mersului)
 • Migrene și cefalee
 • Dureri care provin de la colonul inflamat sau de la constipație

Alte probleme, în care apa filtrată poate avea un efect benefic:

 • Eliminarea stresului
 • Hipertensiune arterială
 • Obezitate
 • Apa alcalinizată curăță intestinul gros!
 • Atunci când consumăm apă alcalinizată, curățăm și îndepărtăm depunerile din colon. Aceasta este cea mai blândă și eficientă metodă de curățare a intestinului!

Așa cum și medicii afirmă, colonul necurățat poate să producă multe probleme de sănătate, precum: probleme ale pielii, greață, dureri articulare, dispneea, constipație, fatigabilitatea și lipsa de energie sunt doar câteva din simptomele neplăcute care pot fi rezolvate prin curățarea colonului.

Cumpărați-vă și dumneavoastră dispozitivul de purificare a apei Alternative Water, care este unic în ceea ce privește tehnologia lui de purificare si de alcalinizare a apei, și puteți să eliminați toate impuritățile din apa de la robinet. De asemenea, veți avea o apă curată, ca „lacrima”, care este și alcalinizată, devenind astfel apă cu efecte terapeutice. Această tehnologie este unică pe piață. Consumați această apă dumneavoastră, familia, copiii și animalele de casă!

Bine de știut

Cât este necesarul zilnic de apă?

Auzim de pretutindeni că trebuie să consumăm 2 litri de apă pe zi. De fapt acei 2 litri de apă sunt de fapt cantitatea minimă. Un minim de 2 litri de apă trebuie să consume un adolescent de 14 ani și de 40 de kg. Dar nu și un adult de 45 de ani la 90 kg? Așa-i?

Cantitatea exactă depinde de greutatea corporală. Trebuie să consumăm 4l de apă pe 10 kg/corp. Deci un om cu o greutate de 40 kg trebuie să consume zilnic 1,6 l de apă (40 x 0,4), dar un om de 90 kg trebuie să bea aproximativ 3,6 l (90 x 0,4). Pentru acesta 2l de apă deja nu sunt suficienți.