Pentru ca organismul să funcționeze corect, 1 litru de oxigen trebuie să ajungă la celule în fiecare minut al vieții noastre. În mod ideal, acest lucru este asigurat de un aport adecvat de oxigen în sânge. Daune aduse mediului; stiluri de viață nesănătos; și modificările legate de vârstă ale sistemului cardiovascular și vascular din păcate scad treptat presiunea oxigenului din sânge.

Hipoxia este o afecțiune patologică progresivă cauzată de o schimbare anormală a metabolismului, funcției și structurii țesuturilor biologice din cauza lipsei de oxigen sau a întreruperii alimentării cu oxigen.

Ce spun medicii celebri despre hipoxie:

1. „Am constatat o stare scăzută de oxigen asociată cu toate bolile grave. Alimentarea cu oxigen scăzută a țesuturilor corpului indică cu siguranță o boală. Hipoxia sau lipsa de oxigen din țesuturi este cauza principală a tuturor bolilor degenerative. ”- Dr. Stephen Levine

2. „Există o singură cauză principală a cancerului. Aceasta este transformarea respirației normale a celulelor corpului în respirație anaerobă (cu deficit de oxigen). „- Dr. Otto Warburg, laureatul Nobel pentru cercetarea cancerului.

Deficitul de oxigen poate fi cauza diferitelor simptome și boli:

– dureri de cap cronice, amețeli, leșin

– pierderea memoriei

– tulburări psihice, anxietate, depresie

– oboseală, letargie, performanță fizică și mentală scăzută, epuizare mentală

– dificultate de a adormi

– dezvoltarea sensibilității la vreme

– infecții recurente și infecții fungice

– boli ale sistemului circulator, insuficiență cardiacă

– deteriorarea sistemului imunitar

– respiratie dificila

– digestie slabă, obezitate

– neputință.

De la descoperirea sa, tot mai multe cercetări științifice și studii au recunoscut importanța oxigenului în viață. Oxigenul este utilizat pe scară largă pentru tratarea diferitelor afecțiuni patologice. Inițial în domeniul bolilor pulmonare, atelectaziei neonatale, colapsului pulmonar și astmului, apoi treptat în domeniul bolilor de inimă și creier.

Utilizarea oxigenoterapiei acasă a apărut de la sfârșitul anilor 1970. La „Prima întâlnire internațională de cercetare a tratamentului cu oxigen la domiciliu” desfășurată în Statele Unite în februarie 1987, experții au subliniat că terapia cu oxigen la domiciliu reduce semnificativ rata mortalității din anumite boli.

Surse: internet